Seneste nyt

Pas på med mål og politikker for frivilligheden

Kommunerne omfavner det frivillige arbejde voldsomt med mål og politikker for frivilligheden.

Jeg har skrevet en lille klumme på Altinget:

DEBAT: Kommunerne omfavner det frivillige arbejde voldsomt med mål og politikker for frivilligheden. I sidste ende kan det kvæle det frivillige engagement, skriver direktør for Lokale og Anlægsfonden Esben Danielsen.

Læs den hele her.

Her er et lille udsnit:

I mit daglige virke i Lokale og Anlægsfonden møder jeg frivillige ildsjæle over hele landet. Ildsjæle, der skaber de mest utrolige ting og som laver det lange, seje træk. Der flyttes bjerge og skabes umulige resultater blandt mennesker, der vil hinanden i stærke fællesskaber.

Tidligere arbejdede jeg i mere end 15 år hos Roskilde Festival og har der set, hvilken utrolig kraft, der kommer ud af folks engagement. Jeg har arbejdet med det tæt hele mit arbejdsliv, så jeg ved virkelig, hvad den frivillige indsats kan. Men jeg ved også, hvornår den knækker, forsvinder, ebber ud eller bare bliver til ingenting.

Pas på med mål og politikker
Frivilligt engagement kommer indefra. Fra hver person inspireret af en sag, løftet af de andre og anderkendt af en omverden. Motivationen er skiftende og meget forskellig fra person til person. For nogen er det det sociale, andre søger faglige udfordringer eller vil være med til at bestemme. Og for mange giver det en ny identitet og et stærkt livsindhold….

oplaeg

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*