Seneste nyt

Gode P1 programmer om Cocreation

Introduktion til hvad Cocreation er, hvilke fællesskaber det skaber og hvad det kræver, for at være vellykket.

Illustration fra DR.dk

Helt tilbage i 2014 lavede DR P1 et supergodt tema om Cocreation.

Temaet består af tre en-times radio-programmer.
Bag temaet står Ane Skak, som virkelig har udfordret DR i cocreation internt. Hun har mange gode erfaringer omkring samskabelse i store organisationer.

Serien dykker ned i bevægelsen fra at være passiv forbruger og borger til at være aktiv, deltagende og medskabende af fremtidens produkter og ydelser – en tendens som går under navnet co-creation. På tværs af den offentlige og private sektor bliver forbrugere og borgere inviteret indenfor murene for at co-create fremtidens løsninger. Men hvad motiverer et deltagende menneske? Hvem har ansvaret når vi skaber i fællesskab? Og er co-creation et demokratiseringsværktøj eller blot en ny måde at tjene penge på? P1 serien udfolder de mange aspekter af co-creation.

Første program ser på bevægelsen fra modtager til deltager, hvordan co-creation bliver brugt og hvad man vinder og taber ved metoden.

Andet program
udforsker de nye fællesskaber, som opstår ved co-creation, og hvad der skal til for at ‘sammen er vi bedst’ vinder over ‘laveste fællesnævner’.
Jeg medvirker selv i dette program, bl.a. med fokus på Burning Man – en stor samtidskunstfestival i Nevadas ørken i USA.

Tredje program
undersøger hvordan co-creation hænger sammen med demokrati, og hvad det kræver for afsender institutionen at kaste sig helhjertet ud i co-creation.

Gem

Gem

Gem

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*