Seneste nyt

Makerspaces – set fra biblioteksperspektiv

Jeg har med andre gode folk arbejdet en del med Makerspace/deleværksteds tankesættet i et biblioteksmæssigt perspektiv

Jeg har med andre gode folk arbejdet en del med Makerspace/deleværksteds tankesættet i et biblioteksmæssigt perspektiv.
Hvor en kerneting som “maker” er at dele viden, og det er jo også en kernekompetence på et bibliotek. Derfor er der oplagte match.

Her er en lille god artikel, med et par år på bagen, der summerer op hvad et makerspace er.

Det er Roskilde Bibliotek, der er meget offensive på Makerspace dagsordenen. Bl.a. har de lavet flere gode ting på Roskilde Festival – som vi startede op i den tid jeg var på festivalen.
De skriver lidt om erfaringerne her. Citat fra artiklen:

Man skærer da ikke i bøger – eller gør man?

Roskilde Bibliotekerne har i mange år været til stede på Roskilde Festivalen. Omgivelserne hér adskiller sig markant fra det traditionelle bibliotek, og vi ser det som en oplagt chance for at udfordre os selv som bibliotek.
De to foregående år har vi sat fokus på digital litteratur og – under navnet Poetry Hall – fyldt en stor hal i Gloria området med installationer, performance og poetisk stemning. I år trak vi ud på festivalens campingområde, nærmere betegnet Dream City, der som noget nyt skulle skabe plads til innovation og brugernes egne ideer.

Roskilde Bibliotekterne arbejdede med projektet i forbindelse med indsatsen om “Lokalsamfundets innovationsrum” – det er samlet evalueret her.

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*